5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN MERDIVENI KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın merdiveni kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın merdiveni kapısı

Blog Article

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı yürekin insanoğluın dumandan zehirlenmesine hail olan müstacel vaziyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tam kalabalık olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Yapı içi yangın merdivenleri, insanoğluın hızlı ve emin bir şekilde boşaltma edilmelerini sağlar ve acil durumlarda yangın eminğini artırır.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına sargılı olarak birkaç farklı koruma görevlisi seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin yönlü destur olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Safi olarak anlamanız midein dunya henüz önce uygulaması yapılmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle üleşmek istiyorum.

Yangın merdiveni kapısı yararlanmaında uyanıklık edilmesi gereken öge bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem maslahatlevinin yitirilmemesi için hem de merdivenin sadece amacı muhtevain kullanılabilmesi muhtevain bu unsura dikkat edilmelidir.

Bütün aşamaların namuslu bir biçimde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yapıcı rapor kızılınması sağlanır.

Yangın merdivenleri, yangın esnasında bina sakinlerinin emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayarak yaşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin dizaynı ve özümlemeı, yangın eminği konusunda uzmanlaşmış firmalar aracılığıyla örgülmalı ve alakadar yönetmeliklere müsait olmalıdır.

Bu baplar çoğunlukla çelik veya bedduaşaptan mamultır ve yangın geciktirici özelliklere sahiptir.

Yangın merdiveni bapsı, binada başlayan yangınlarda insanoğluın hızlı ve sağlıklı bir şekilde binayı terk etmelerini sağlayıcı baplardır. Tabiatıyla kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonra güvenli geçişi sağlayıcı yangın merdiveni bapsı, zaruri standartlara yönlü olarak imal edildiği bugün uzun müddet hizmet verebilmektedir. Bittabi bakımlarının düzenli dokumalması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının makul bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran belli başlı yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) sınırlı durumlara Yangın çıkış kapısı bakarak TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangına dayanıklı bedduaşap kapı ya da yangın kapısı otel, yurt ve hastane kabil toplanmış hayat alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline bağlamlı olarak değdavranışmektedir.

Cemiyet ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i mütalaa etmek derunin tıklayın.

Report this page